מאגר Scholar של גוגל נכנס למהפכת ה-AI.
קורא PDF של Google Scholar משתמש ב-Gemini AI כדי לקרוא מאמרי מחקר. מודל ה-AI יוצר קישורים ישירים לציטוטים של המאמר ויוצר מתווה דיגיטלי המסכם את החלקים השונים של המאמר.
Google Scholar נכנס למהפכת ה-AI.
קורא ה-PDF של Google Scholar משתמש כעת בבינה מלאכותית המופעלת על ידי כלי הבינה המלאכותית Gemini של Google כדי ליצור קווי מתאר אינטראקטיביים של מאמרי מחקר ולספק קישורים ישירים למקורות בתוך המאמר. חידוש זה נועד להפוך את קריאת החלקים הרלוונטיים של מאמרי המחקר ליעילה יותר,
פורסם במקור :Google Scholar’s New AI Outline Tool Explained By Its Founder
By Erik Ofgang
AI outlines in Scholar PDF Reader: skim per-section bullets …
סרטון הדרכה בוידאו
הרחבת איסוף מקורות המידע של גוגל סקולר
יתרון : יכולתו של מנוע חיפוש אקדמי זה לגלות מאמרים אקדמאיים ומדעיים שאפילו מאגרים אקדמאיים לא הצליחו לדלות. גורמים בשוק המידע הבינלאומי טוענים כי בשנה האחרונה הצליחו מומחי האיחזור של חברת גוגל לשפר את פעולת תוכנת האיסוף Google Scholar’s crawlers) הדולה מספר רב יותר של מאמרים מדעיים מתוך כתבי עת אקדמאיים.
גוגל סקולר מכסה עתה יותר דו"חות ופרסומים בתחום הנקרא Grey literature.
הכוונה לתחום האפור של פרסומים, עלוני מידע וספרים היוצאים לאור ע"י חברות, ארגונים וגורמים מחוץ לשוק המדעי האקדמי הרשמי . היקף הכיסוי של גוגל סקולר במרחב האפור מגיע למיליוני פריטי מידע וחלקן בעל ערך לא מבוטל גם למחקר.
כאן יש לגוגל סקולר יתרון לעומת מאגרי המידע האקדמאיים בתשלום שמכסים יותר כתבי עת אקדמיים ופחות Grey literature.
גוגל סוקלר מתרחב גם בתחומי הפרסומים האקדמים ברשתות מחקר: התרחב הכיסוי של מאמרים ועבודות מחקר מרשתות המחקר האקדמאיות כגון ResearchGate ורשתות מחקר באוניברסיטאות. היתרון כאן הוא שבמקרים לא מעטים מקבלים גם את הטקסט המלא.
הולך ומתהדק שיתוף הפעולה בין גוגל סקולר ובין מאגרי מאמרים כגון JSTOR. התוצאה היקף כיסוי מעמיק של מאמרים אקדמיים.
האינדקסים של גוגל -תדירות עדכון
גוגל סקולר מעדכנים את האינדוקס של מאמרים חדשים שגילו במרחב האינטרנט בתדירות גבוהה יותר. כל יומיים מתעדכנים כל רשתות "הדייג" (Google Scholar’s crawlers) ומערכי האיסוף והאינדקסים שנפרסו באינטרנט , ולכן מקבלים בחיפוש בגוגל סקולר מאמרים מעודכנים יותר בהשוואה למאגרי המידע האקדמאיים במנוי הנמצאים לרוב בספריות האוניברסיטה.
למנוע החיפוש האקדמי גוגל סקולר יש תוסף מועיל לדפדפנים כרום ופיירפוקס ולאחרונה הוא התעדכן .
אני מצאתי שבפיירפוקס הוא ידידותי יותר לשימוש .
השימושיות של שמירת מאמרים מועדפים ששמרתם לתוך "הספרייה שלי " השתפרה מאד .
הרבה יותר קל לשמור מאמרים מעניינים ולצבור אותם ב"ספריה שלי " My library) ). למעשה , אתם מנהלים מאגר משלכם, בהנחה שנכנסתם לגוגל סקולר עם שם המשתמש והסיסמה שלכם בגוגל. כמו כן , ניתן לחפש עתה במיקוד רק על מאגר המאמרים שלכם "בספריה שלי" .
My Library is your personal collection of articles in Google Scholar.
It allows you to save articles directly from the search results page, organize them by topic, and search the full-text from within your library.
The citation information is editable, and you can export the citations to a bibliography manager like EndNote. If you use Google Scholar often, the My Library feature is a great way to keep track of important research and access it any time you're online
Only you can see the articles in your library.
כיצד לארגן את הספרייה שלי
אתה יכול להשתמש בתוויות (לדוגמה: "בינה מלאכותית בחינוך ") כדי לסווג את המאמרים שלך.
• כדי להוסיף תווית למאמר, מצא את המאמר בספרייה שלך, לחץ על הכותרת שלו, פתח את התפריט הנפתח "תוויות" בראש העמוד ובחר את התווית שברצונך להחיל.
• כדי להציג את כל המאמרים עם תווית ספציפית, לחץ על שם התווית בעמודה השמאלית של דף הספרייה שלך.
• כדי להסיר תווית ממאמר, לחץ על הכותרת שלו, פתח את התפריט הנפתח "תוויות" בראש העמוד ובחר את התווית שברצונך להסיר.
• כדי להוסיף, לערוך או למחו תוויות, לחץ על "נהל תוויות" בעמודה השמאלית של דף הספרייה שלך.
![](https://www.amisalant.com/wp-content/uploads/2025/01/GOOGLE-SCHOLAR-MY-LIBRARY-AMI-salant-1024x527.jpg)
![](https://www.amisalant.com/wp-content/uploads/2025/01/google-scholar-my-libraRY-4444-1024x412.jpg)
20 שנה לפעילות Google Scholar
מנוע החיפוש, Google Scholar שהושק בגרסת בטא בנובמבר 2004, כולל בעיקר כתבי עת מקוונים שעברו ביקורת עמיתים מאירופה וארצות הברית ושייכים להוצאות הגדולות ביותר בתחום. הוא דומה בהתנהלותו למנועי החיפוש החינמיים Scirus מ-Elsevier, CiteSeerX, ו-getCITED. הוא דומה גם למאגרים למנויים Scopus של Elsevier וWeb of Science
google Scholar שכולל מאמרים מכתבי עת וגם מציג נתונים על ציטוטים של מאמרים נחשב לעתים כמקור אלטרנטיבי או משלים למאגרי מידע ייעודיים לציטוטים כמו Web of Sciences או Scopus. .
בעיקרו של דבר הGoogle Scholar אינו בנוי כמסד נתונים כמו מאגרי המידע הגדולים Proquest או ERIC . מדובר יותר בשירות איחזור-מידע המבוסס על שיגור Crawler (תוכנת איסוף מידע) לאוספים אקדמיים רבים ומגוונים באינטרנט.
יתרונו הגדול של Google Scholar הינו חיפוש מהיר במיוחד בטקסט מלא של פרסומים ממילוני מקורות. בנוסף, המצדדים ב- Google Scholar מדגישים את חלקו התוכני: כיסוי, מגוון מקורות, גודל ותפוצה. אחוז כתבי-העת גדל במידה ניכרת מאז היווסדו, מכיוון שכל מפרסם אקדמי רוצה להיות חלק מן העולם של גוגל. גם איכות בסיס הנתונים (source base) השתפרה באמצעות מפתוח הטקסט המלא של אלפי כתבי עת אקדמיים
נספחים
כיצד להגיע למסך החיפוש המתקדם בגוגל סקולר?
![](https://www.amisalant.com/wp-content/uploads/2025/01/advanced-search-google-2025-1024x498.jpg)
שיפור החיפוש ואיסוף המידע שלכם בגוגל סקולר , סרטון הדרכה בוידאו
https://www.youtube.com/watch?v=5HGgJ3ieMng
How to Create My Library in Google Scholar || My Library || Google
Browse articles in your area of interest
You can go to the Google Scholar Metrics page, search through the top 100 publications, and then drill down to the ones cited most. Then, instead of conducting a random search, you can take a bird's-eye view of the developments in your area of specialization.
- Open the sidebar via the hamburger menu and click on Metrics.
- Select the dropdown next to Categories and then the dropdown for Subcategories if you want to drill down deeper.
The search page updates with the authors' public profiles while retaining what you had initially searched for. Use this information to learn more about their work in your field.
Search for experts
It helps to know who the more influential voices are in your field. You can enter a search term in Google Scholar and find the most cited papers. But first, open the sidebar (select the hamburger icon next to the Google Scholar logo) and select Profiles.