יותר ויותר בתי ספר בישראל (וגם בעולם) עוברים בזמן האחרון ללמד יום בשבוע בלמידה מרחוק (קישור) . מרבית המורים מתברר די מרוצים מכך שיוכלו יום בשבוע ללמד בהוראה מרחוק באינטרנט . השאלה מה חושבים על כך התלמידים .
המורה איציק הופמן (מורה להיסטוריה מהטובים בישראל מבחינת דרכי הוראה וחדשנות פדגוגית ) כתב השבוע בטוויטר על חזרה של ביה"ס שלו ליום בשבוע ללמידה מרחוק באמצעות הזום .
"חזרנו לזום (יום? שבוע? לא ברור כרגע). לפחות הכיתה הספציפית הזאת מקבלת את זה בשמחה."
"סטטיסטיקה היא מסוכנת. הנה כיתה אחרת, עם תשובות אחרות לגמרי.."
מקור וקרדיט : דף הטוויטר של איציק הופמן
ראו גם :
שאלנו תלמידים על למידה מרחוק
הנתונים מחזקים את הטענה ששיעורים מקוונים צריכים להיות קצרים – יחידות מיקרו, תחומות, וקצרות בזמן. מאוד ממוקדות תוכן.
הכמות לא בהכרח מעידה על האיכות.
אנו רואים בצורה ברורה העדפה לכך שהקניית חומר חדש בצורת מקוונת תעשה על ידי המורה באמצעות מצגת. אבל לצד זאת,מספר לא מבוטל של תלמידים ציינו שהיו רוצים את האפשרות ללמידה עצמאית באמצעות מיומנויות: כגון שאילת שאלות, חקר, חיפוש ברשת, דפי עבודה ותרגול עצמי, שיח פרטני עם המורה.
הדגש כאן הוא על המורה כדמות מנחה ומלמדת לצד חיזוק מיומנויות הלמידה העצמאית.
לסקר המלא של קרן אייז בבלוג שלה :
אפשר גם אחרת
תלמידי חטיבת ביניים שראיינתי בשנת 2020 סיפרו כי המורה שהעבירה בחודשים האחרונים שיעורים מקוונים ארוכים בזום במשך כל היום , שינתה את דרכי ההעברה והעבירה שיעורי זום קצרים מאוד של רבע שעה ובשאר הזמן יצרה צוותי למידה מקוונים משותפים של תלמידים שלמדו באמצעות פורומים מקוונים בצורה אסינכרונית . המורה ביקשה כל פעם מצוותי הלמידה להיפגש יחדיו בפורום ( ומאוחר יותר אחרי החיסונים גם בבתים) .
לשאלתי , האם יסכימו ללמוד במתכונת כזו גם בשנה הבאה , הופתעתי לשמוע תשובות חיוביות.
מתוך הסקירה :למידה מרחוק מנקודת מבטם של התלמידים
מאז 2014 חלה שוב דעיכה של הפעלת ימים מקוונים בבתי הספר והתופעה החיובית הזו כמעט נעלמה , לצערנו לחלוטין מהשטח (מקור),
ראיונות שערכתי ב2004 וב2006 עם תלמידים ומורים שהשתתפו בימים המקוונים בבתי הספר בכפר סבא ובראשון לציון גילו כי האירוע המקוון הרב-שנתי מגביר את המוטיבציה של התלמידים ללמוד בנקודת הזמן שבה הופעל. התלמידים נרתמו בהתלהבות לאתגר של למידה מהבית באמצעות האינטרנט ונגשו להתמודד עם המטלות המקוונות ביתר עניין והתלהבות מאשר בבתי הספר עצמם.