בין הכיוונים העיקריים בהם מתפתח תחום התקשוב החינוכי יש לציין את עליית המדרגה של למידה מבוססת וידאו , התפתחות הנעשית משמעותיות יותר ויותר . כך לדוגמא , בארה"ב , מיזם בשם Knowmia העלה יותר מ8000 סרטי וידאו לימודיים לאינטרנט , בעיקר לתלמידי בתי ספר תיכוניים. סרטי הוידאו הם בתחומי הדעת של אלגברה וביולוגיה .
המיזם מאפשר גם למורים טובים ומנוסים ליצור ולהקליט שיעורים בוידאו ולהעלות אותם באתר האינטרנט שלהם . הם מציעים למורים הדרכה במסגרת סדנאות שהם מעבירים בארה"ב.
גם בישראל , זוכה מיזם הלמידה במתמטיקה "אני 10 " באמצעות סרטוני וידאו להצלחה רבה .
מעניין שכל היוזמות לקידום למידה מבוססת סרטוני וידאו מתפתחות כיוזמה של יחידים וחברות הזנק שמבינים שזה העתיד. בעוד 10 שנים גם מערכת החינוך הממלכתית בישראל תתחיל להבין את חשיבות המדיה של סרטוני וידאו כמאגרי למידה באינטרנט.
Flip video cofounder launches learning platform Knowmia — Tech
ראה גם : מאמרים נוספים בפורטל מס"ע על למידה מבוססת וידאו
Khan Academy – השקתו של פרויקט ההסבה לעברית
מס"ע – לימוד מתמטיקה באמצעות סרטוני וידאו : אתר learntube
הוידאו ככלי להעלאת אפקטיביות הלמידה
ראה גם : Bringing Focus to Video-based Learning
VITAL Guide to Learning With Video
Educational Videos For Teachers – My Learning Tube – Main
Preservice Teachers' Learning from an Online Video-based .
In This Flipped Class, Teachers Learn From Students' Video — THE ..
7- Teachers Simple Guide To Teaching with Videos – Educational …
מס"ע – ספר חדש : אריזת סרטי וידאו להוראה מקוונת
אתרי סרטוני וידאו – תקשוב חטיבות ביניים מחוז דרום
מה עושים עם טווח הקשב הקצר שיש לגולש הממוצע? סרטונים של 2-3 דקות הם חביבים אבל בשביל להעביר נושא נזדקק לעשרות סרטונים ואז נאבד את קשב הגולש במספר…
הי דינה. את מבטאת תפיסה המעוגנת בחינוך המסורתי, גם אם לא במודע: הסרטונים הם אמצעי עזר, הרחבה, העמקה, לימוד מַטְרִים (הכוונה לפני הלמידה בכתה את הנושא) פר נושא ספציפי, לא תחום או נושא לימודי רחב.
ממש אין כוונה שהתלמיד ילמד מסדרת סרטונים בזה אחר זה.
הערה נוספת: ישנה תפיסה שגויה שמתPתחת במהירות בשיח הציבורי אודות הלימוד המטרים (כמו כתה הפוכה) – שהחומר הנו סרטון המחשה בוידאו. ממש לא רק סרטונים! מדובר בכל חומר שבאמצעותו הלומד ירכוש בעצמו הבנה בנושא נתון, כשסרטון הוא אחד מהאמצעים בלבד, ולא רק הוא ואין בילתו.
אני אוהבת את השימוש בסרטים להרחבה, לגיוון וללמידה עצמית (אם באופן יזום על ידי המורה או אם ללמידה של נושא שלא הובן בשיעור). אבל…אסור לשכוח שמדובר בלמידה פרונטאלית בשיאה – המלמד הוא בעל הידע, הוא האקטיבי הוא "מעביר" את המידע; והלומד הוא פסיבי לחלוטין ואף אינו יכול לתקשר, לא עם המורה ולא עם השומעים האחרים. לכן צריך לחשוב כאן על מינון…איננו רוצים לקדם הוראה בדגם האוניברסיטה הפתוחה של "פעם" (ספרים מעובדים שיש ללמוד ולשנן).
עוד, אני שמחה שסרטונים אלה מערערים את מעמד המורה כמרצה – לסרטים אפילו יש יתרון על הרצאה במליאה גדולה. יש תקריב על הדובר, במקרים רבים מדובר במרצים טובים במיוחד, וניתן לראות את הסרטים בכל זמן, לחזור על קטעים בעייתיים, לעצור ולחפש מקורות נוספים כאשר צריכים הרחבה, ועוד ועוד…וכך התחילו לעלות שאלות מעניינות על תפקיד המורה. הכתה ההפוכה מהווה תשובה אפשרית לערעור זה ואני מקווה ששפע הסרטונים ברשת יביא בסופו של דבר לאלטרנטיבות יעילות נוספות.
Pingback: עמי סלנט » תוכן העניינים של האתר